Безплатно куклено шоу учи децата да събират разделно отпадъците от опаковки - Община Шумен

Безплатно куклено шоу учи децата да събират разделно отпадъците от опаковки

Община Шумен и „Екопак България“ организират детски празник в Шумен на 18 април от 10.30 часа. Безплатното куклено шоу  „Приказка за юначета с празни тумбачета“ ще се състои в парка между Община Шумен и Регионалната библиотека. Децата ще се срещнат с обичаните приказни герои – Хартояд, Пластоядка и Стъклояд. Те ще покажат на зрителите как да се грижат за опазването на околната среда, като изхвърлят отпадъците от опаковки разделно.

След представлението е организирано забавление с танци и игри. Входът е свободен, а всеки малчуган ще получи комикс книжка с игри.

Образователната пиеса разказва историята на три симпатични животинчета – Хартояд, Пластоядка и Стъклояд, които живеят в парка и се „хранят“ с отпадъци от опаковки. Героите са лица на кампанията „Нахрани ме разделно!” и са добре познати от контейнерите за разделно събиране на „Екопак България“.

Кукленото шоу пътува из страната вече четвърта година. За този период актьорите от „Театър на приказките“ са обучили над 3 800 деца на възраст 4 – 8 години в 18 градове да събират разделно. След като се запознаят с историята на трите чудати геройчета, които се грижат парковете да бъдат чисти, децата стават ревностни привърженици на разделното събиране на отпадъци от опаковки и обучават и родителите си.