Новини - Община Шумен

Временно спиране на движението на автомобили по ул. „Цар Иван Александър“

На 19 октомври, петък, ще бъде въведен временен режим със спиране на движението на моторните превозни средства по улица „Цар Иван Александър“ в участъците от ул. „Рафаил Попов“ до ул. Хан Омуртаг“ (още…)

Информационният център в „Мадара“ посреща посетители с нова техника и оборудване

Любомир Христов бе гост на откриването на обновения информационен център на НИАР „Мадара“. Резерватът вече посреща посетителите си с виртуална реалност, образователни игри, съвременна техника и оборудване. (още…)

Детски и спортни площадки за повече от 200 000 лева изгради общината през тази година

12 детски площадки са изградени през тази година в Шумен. Част от тях са нови, други – основно ремонтирани. Направени са и две спортни игрища, като едното е за футбол и баскетбол, а второто – само за футбол. (още…)

240 деца във финала на „Гласовете на детската мелодия“ в Шумен

240 деца от цялата страна ще участват във финала на конкурса „Гласовете на детската мелодия“, който ще се проведе в “Арена Шумен“ на 19 и 20 октомври. През двата дни Шумен ще събере изпълнители от София, Елин Пелин, (още…)

Цвета Караянчева: Конкурсът за камерно пеене ще залегне трайно в календара на културните събития на страната ни

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева връчи първите награди на участниците в Международния конкурс за камерно пеене “Панчо Владигеров” в Шумен. С първа награда в категорията за жени международното жури удостои Петя Петрова, а в категорията за мъже най-високото отличие получи Михаил Михайлов. (още…)

Любомир Христов и Цвета Караянчева ще бъдат гости на заключителния концерт на лауреатите от конкурса „Панчо Владигеров“

Кметът на община Шумен Любомир Христов и председателят на Народното събрание Цвета Караянчева ще присъстват на заключителния концерт на лауреатите от Международния конкурс за камерно пеене “Панчо Владигеров” в Шумен. Конкурсът се провежда под почетния патронаж на председателя на Народното събрание Цвета Караянчева (още…)

Обществен форум „Фондовете и регионите през новия програмен период (2021-2027)

На 17 октомври от 14:00 ч. в конферентната зала на „Арена – Шумен“ ще се проведе среща, посветена на Кохезионната политика на Европейсия съюз. Експерти на дирекция „Централно координационно звено“ в администрацията на Министерския съвет и Областния информационен център – Шумен ще представят многогодишната финансова рамка на Европейската комисия (още…)