Новини - Община Шумен

Съпругата на арх. Иван Цонев дари негови картини на Шумен

Акварелни творби на Иван Цонев и негови дипломни проекти с идеи за визията на централната градска част и на гаровия площад в града, изработени също като акварелни рисунки, дари днес на община Шумен съпругата му Елжбиета Цонева. Тя бе гост на кмета Любомир Христов, за да предаде част от наследството, което остави след смъртта си шуменецът арх. Иван Цонев. (още…)

Международен есенен турнир по информатика ще се проведе в Шумен

Деветият Международен есенен турнир по информатика (IATI) ще се проведе в Шумен от 23 до 26 ноември в Шумен. Състезанието се провежда по инициатива на Бисерка Йовчева и Емил Келеведжиев – председател на Националната комисия по информатика към МОН. (още…)

„Практикер“ отвори врати в Шумен

Кметът на Шумен Любомир Христов и Тодор Белчев, председател на Съвета на директорите на „Видеолукс холдинг“ прерязаха лентата на новия хипермаркет „Практикер“. От днес шуменци ще се радват на още една придобивка за града. (още…)

Докладваха каква е готовността за работа при зимни условия в община Шумен

Готовност за работа при зимни условия заявиха по време на заседанието на Щаба за защита при бедствия кметовете и кметските наместници на населените места в общината, фирмите по зимното поддържане на улиците в града и пътищата в общината, специалистите от сферата на водоснабдяването, електроснабдяването, здравеопазването, обществения ред и обществения транспорт. (още…)

Кметът Любомир Христов участва в церемония по откриване на паметна плоча на Жельо Желев

Президентът на Република България Румен Радев и неговите предшественици президентите Петър Стоянов, Георги Първанов и Росен Плевнелиев откриха заедно плоча в памет на първия демократично избран президент д-р Желю Желев. Паметният знак е поставен на фасадата на родната му къща в село Веселиново. На церемонията присъства и дъщерята на д-р Желев Станка Желева. (още…)

Монтират коледно-новогодишното осветление

Започна монтирането на коледно-новогодишната украса в Шумен. Вече са поставени светлинните елементи в района около Градската градина и по бул. „Мадара“ от кръговото кръстовище при Паметника на съветската армия до автогарата. (още…)

Любомир Христов поздрави златните медалисти от Виена и Прага

Кметът на община Шумен Любомир Христов поздрави шуменските лауреати на Международния фестивал „Магическите мостове на Виена и Прага“, където със златни медали бяха удостоени певците от смесения хор „Родни звуци“ към НЧ „Добри Войников-1856“. (още…)

Дни на Полша в Шумен

Дни на Полша в Шумен организират от 6-ти до 10-ти ноември Полският културен институт в София, НЧ “Добри Войников-1856“ и Славянското дружество „Васил Друмев“ – Шумен. Поредицата от културни прояви се открива в 17.30 часа на 6 ноември, понеделник, в сградата на НЧ “Добри Войников-1856“ с представянето на изложбата – „Българската анкета по полския въпрос“. (още…)

Чудото „Българе“ започва от Шумен

Кметът на община Шумен Любомир Христов връчи наградата „Почетен гражданин на град Шумен“ на продуцента на Ансамбъл „Българе“ Христо Димитров. На празничната церемония днес, посветена на Деня на народните будители – 1-ви ноември, той поздрави Христо Димитров и му пожела никога да не забравя града, в който е живял и израснал. (още…)