Новини - Община Шумен

Рицарите на Владислав Трети Ягело превзеха Шуменската крепост

Превземането на Шуменската крепост от обединените европейски сили, предвождани от полско-унгарския крал Владислав III Ягело и трансилванския пълководец Януш Хунияди оживя в Историческия фестивал “Доблест и слава”, който се проведе над Шумен. (още…)

Осигурени са автобуси за желаещите да посетят историческия фестивал на Шуменска крепост

Във връзка с провеждането на Историческия фестивал „Доблест и слава“ на 22 и 23 септември в района на Шуменска крепост Община Шумен и „Шумен – пътнически автотранспорт“ осигуряват извънреден градски транспорт. (още…)

Напредва строителството на Арена Шумен

70% от работата по строителството на многофункционалната спортна зала Арена Шумен вече е завършена. Това стана ясно от обиколката на строежа, която кметът Любомир Христов и зам.-кметът инж. Боян Тодоров направиха по-рано днес. (още…)

Промени в движението на автомобили по време на фестивала “Доблест и слава”

Община Шумен информира гражданите и гостите на Шумен, че на 22 септември, петък, от 13.30 до 20.00 часа и на 23 септември, събота от 8.00 до 15.00 часа влизат в сила следните промени в движението на автомобили, свързани с провеждането на Историческия фестивал “Доблест и слава” в района на Шуменската крепост:

Въвежда се еднопосочно движение по пътя към Шуменска крепост от паркинга на хотел-ресторант “Боровец” до кръстовището с пътя за село Новосел през Стария град, като за обходен маршрут  ще се използва републиканскят път Е70;

Затваря се за движение пътят “1300 години България” в участъка от Информационния център през Гроба на курсистите до паркинга на хотел-ресторант “Стъклото”. В същия участък моторни превозни средства ще се движат само в посока към Информационния център на Мемориалния комплекс “Създатели на българската държава”.

Временната организация на движението ще бъде сигнализирана с необходимите пътни знаци.

Над 200 души от български и чуждестранни клубове ще участват в Международния исторически фестивал „Доблест и слава“ на 22 и 23 септември, когато в района около Шуменска крепост ще се състои шестото издание на историческата възстановка, свързана с битката от 1444-та година между кръстоносците на крал Владислав III Ягело и армията на Султан Мурад II. Дефилетата на участниците ще бъдат на 20 и 21 септември от 18.00 до 18.30 по централната пешеходна зона.

Схема за разположение на лагерите и временната организация на движение.

 

Глобяват за неправилно паркиране

Масирани проверки за неправилно паркиране по улиците на Шумен извършват инспекторите от дирекцията по устройство на територията съвместно със служители на КАТ „Пътна полиция“. (още…)

Удари първият училищен звънец

„Сполука и на добър час“ пожелаха на учениците и учителите кметът Любомир Христов и председателят на Общинския съвет проф. Борислав Беджев, които бяха гости на тържеството по случай откриването на новата учебна година (още…)

Честит първи учебен ден

Кметът Любомир Христов поздрави учениците и учителите в община Шумен и им пожела ползотворна и успешна нова учебна година.

„Уважаеми директори, учители и родители,

Скъпи ученици, (още…)