Новини - Община Шумен

Направиха първа копка за обновяване на пет градски пространства в Шумен

Започна изпълнението на  проекта за благоустрояване и рехабилитация на части от техническата инфраструктура на Шумен. Пет нови градски пространства ще бъдат обновени с европейски средства по Оперативната програма „Региони в растеж” за близо 7 млн. и 200 000 лева. (още…)

Започва изпълнението на проектите за благоустрояване на градската среда в Шумен

 

Община Шумен, в качеството си на бенефициент по Договор за проект № BG16RFOP001-1.014-0001 „Благоустрояване и рехабилитация на части от техническата инфраструктура на гр. Шумен“, финансиран по Приоритетна Ос 1 на ОП „Региони (още…)

Наградиха отличените в конкурса „Красива Коледа“ в Шумен

Заместник-кметът по образование и култура Найден Косев и Петър Бодуров, председател на Общинския младежки съвет, връчиха наградите на отличенитте в конкурса „Красива Коледа“, обявен в началото на декември миналата година. (още…)

Санкции за фирмите заради непочистени улици

Кметът на община Шумен Любомир Христов поиска спешна среща с представители на снегопочистващите фирми заради непочистените улици рано сутринта в Шумен. На нея той заяви, че ще наложи финансови санкции, защото не са реагирали навреме. (още…)

Сурвакарчета наричаха за здраве и късмет в Община Шумен

Ученици от Средното училище „Трайко Симеонов“ в Шумен гостуваха в Община Шумен по повод празника Василица – ромската Нова година. Те сурвакаха за здраве кмета Любомир Христов и пожелаха на целия екип на общинската администрация спорна и успешна 2018-та година. (още…)

Започва плащането на местните данъци и такси в Община Шумен

Плащането на данъка върху недвижимите имоти, таксата битови отпадъци и данъка върху превозните средства за 2018 година започва от днес, 12 януари.

Данъкът за недвижимите имоти и данъкът за превозните средства може да се плати (още…)

Нова техника за предприятието по чистотата

С три нови сметосъбиращи машини вече е оборудвано общинското предприятие „Чистота“. Камионите са Мерцедес, два от тях са с вместимост 16 кубика, а третият е 20-кубиков и в момента се намират в двора на Регионалното депо за твърди битови отпадъци в „Дивдядово“. (още…)

Осветиха бойните знамена на Богоявление

По традиция на християнския празник Богоявление бяха осветени бойните знамена на военните формирования в Шумен.Ритуалът започна в 11.00 часа пред сградата на общината с участието на почетни роти от Шуменския гарнизон, (още…)

Премахват незаконните кабели от началото на следващата седмица

Принудителното премахване на незаконни кабели в Шумен продължава и през 2018-та година. В началото на следващата седмица, от 8-ми януари, понеделник, ще започне отстраняването нанезаконно изградената въздушна оптична (още…)