„Практикер“ отвори врати в Шумен - Община Шумен

„Практикер“ отвори врати в Шумен

Кметът на Шумен Любомир Христов и Тодор Белчев, председател на Съвета на директорите на „Видеолукс холдинг“ прерязаха лентата на новия хипермаркет „Практикер“. От днес шуменци ще се радват на още една придобивка за града.

Това е инвестиция, която може да съперничи  на водещите вериги по света, красива, светла, приветлива, модерна сграда, в която се предлагат качествени изделия на водещи български и световни производители.

„Изградихме магазина само за осем месеца, защото кметът настояваше да го завършим през тази година. Радостни сме, че 11-тият поред „Практикер“, хипермаркет за дома и градината се открива в Шумен, тъй като вярваме в потенциала на града за развитие“, каза при откриването Тодор Белчев. Той благодари на общинската администрация за подкрепата, която е оказана на инвеститора, за да може строителството да стартира бързо и да бъде завършено в кратки срокове. В момента в „Практикер“ – Шумен са пряко заети 70 души, като това не са всички нови работни места, обясни Белчев.

„Символично е, че точно днес се навършват две години от нашия мандат. Още в началото посочихме, че икономическото развитие на Шумен е един от основните ни приоритети. Поставихме си за задача да превърнем Шумен в индустриален център на Североизточна България и ще го направим. Надявам се, че шуменци ще останат доволни от тази придобивка за нашия град. Преди това място беше сметище и търсихме възможности да го променим. Запознах се с господин Белчев случайно, опитах се да го убедя да изгради тук този хипермаркет. И ето от март до началото на ноември магазинът вече е готов.“

Кметът благодари на Тодор Белчев и на неговия екип и за двете кръгови кръстовища, които компанията изгради. Той пожела на екипа успех и много доволни клиенти.