Продължава асфалтирането на улиците в Шумен - Община Шумен

Продължава асфалтирането на улиците в Шумен

Сто двадесет и четири хиляди лева струва на Община Шумен частичното асфалтиране и изкърпване на една от входните артерии на Шумен ул. „Индустриална“, обясни пред журналисти заместник-кметът по строителството и екология инж. Боян Тодоров. Към момента всички дупки са запълнени, а най-критичната отсечка е асфалтирана изцяло машинно.

Вече са ремонтирани улиците „Жечко Попов“ и „Московска“, а днес приключва кърпежът на „Харалан Ангелов“. „При всяко едно преасфалтиране се правят изследвания за полагането на асфалта и якостните характеристики“, заяви Тодоров.

Предстои да започне и работата по улиците „Белмекен“, „Чавдар войвода“, „Димчо Дебелянов“, „Хан Аспарух“, „Герила“ и „Войвода“, като последните три ще се преасфалтират цялостно. Ще бъде изкърпена и улица „Университетска“ в участъците, които не са включени в проектите по водния цикъл. След това ще ремонтите ще продължат по „Гиньо Писков“, „Алеко Константинов“и „Петко Българанов, обобщи инж. Тодоров.

Заместник-кметът уточни, че това не са всички улици, а прави междинен отчет за направеното до момента и изразходваните средства. Парите, парите предвидени за рехабилитация на уличната мрежа и пътищата в общината през тази година са 920 хиляди лева, от тях 720 са за града.

Предстои обявяването на обществена поръчка за бул. “Симеон Велики“, както и за цялостно преасфалтиране на участъка между изграждащите се две нови кръгови кръстовища. Новият асфалт между кръговите кръстовища ще бъде положен до жп моста, като идеята е след това да бъде поставена маркировка от по-висок клас. Пътната маркировка ще бъде от типа „студен пластик“, който е с по-висока светлоотразителност и трайност при всякакви атмосферни условия. Изборът за този тип хоризонтална маркировка е на инвеститора „Видеолукс Холдинг“, който довършва най-новия си обект в Шумен – магазин „Практикер“.