Спектакъл по случай 20-годишнината на „Стани звезда“ - Община Шумен

Спектакъл по случай 20-годишнината на „Стани звезда“

Концерт, посветен на 20-годишнината от създаването на Вокално студио „Стани звезда“ с ръководител Марияна Ставрева, организират Община Шумен и Общинският младежки дом. Той ще се проведе в концертната на Младежкия дом на 11 октомври, сряда от 19.00 часа. В концертната програма ще участват бивши и настоящи възпитаници на школата. Проектът е подкрепен от Общинския фонд „Култура“.

Концертът е ретроспекция на всичките 20 години, откакто съществува студиото, обясни пред журналисти вокалният педагог и ръководител на студиото Марияна Ставрева. За това време през студиото са преминали близо 100 деца, голяма част от които продължават да се занимават с музика. Девет от тях са преминали и през музикалната академия, обясни Марияна Ставрева. Сред бившите възпитаници вече има четирима музикални педагози, които преподават в София. Бившата „звездичка“ Искра Милкова сега е вокален педагог в „Х фактор“.

Вокалното студио организира ежегодно в последната събота и неделя на месец октомври конкурс „Съзвездие“. Предстои седмото издание на конкурса в края на месеца, който ще бъде журиран от Етиен Леви.