Над 30 деца вече тренират в новата спортна зала по борба - Община Шумен

Над 30 деца вече тренират в новата спортна зала по борба

Нова спортна зала по борба, която се намира на втория етаж в бившия спортен диспансер до ученическия стадион, беше открита днес в Шумен. Кметът на община Шумен Любомир Христов и заместник-кметът Найден Косев посетиха днес една от тренировките на децата. Те се срещнаха и с дарителите, които финансираха изграждането на залата –  шуменската компания „НЕС – НОВИ ЕНЕРГИЙНИ СИСТЕМИ“ ООД.  По думите на Мартин Маринов от фирмата дарител за възстановяване на помещението са били необходими над 50 000 лева.

Помещенията са дадени под наем на клуб „Мадарски конник“. По думите на треньора Кънчо Тодоров в новата зала вече тренират повече от 30 деца от Шумен на възраст от  3  до 13 години, сред тях и четири момичета. „Започнахме от нулата. Засега не бързаме с участието в състезания. Децата трябва най-напред да научат основните неща от борбата като спорт,“ каза Тодоров.

Кметът Любомир Христов пожела на треньорите и на децата от тази зала да излязат бъдещите републикански и световни шампиони. Той припомни, че на 6 декември шуменци изразяват своята признателност към дарителите на града. „Затова днес искам да благодаря от името на общината за това, което направиха от НОВИ ЕНЕРГИЙНИ СИСТЕМИ и хората от клуба по борба. Те ремонтираха основно помещенията и създадоха един нов център за развитие на борбата в Шумен като спорт“, каза кметът Любомир Христов. Кметът допълни, че партньорството между клуба и общината е започнало в средата на тази година. „Като нов клуб те дойдоха при нас, за да поискат зала за тренировки. Ние  им показахме тези помещения, те ги харесаха и направиха ремонта“, обясни кметът Любомир Христов.

Освен залата от фирмата са ремонтирали и санитарните помещения на етажа. Клубът по борба „Мадарски конник“ ще ползват залата под наем за срок от пет години и ще заплаща необходимите консумативи за нейното функциониране.