Милена Моллова бе гост на кмета на Шумен

Световноизвестната българска пианистка и педагог проф. Милена Моллова бе гост на кмета на Шумен Любомир Христов час преди концерта тази вечер със Симфониета Шумен. С концерт за пиано и оркестър от Шуман и Симфония №5 от Чайковски със солист Милена Моллова се открива новият творчески сезон на шуменската симфониета. По-рано днес кметът изпрати поздравление до диригента Станислав Ушев и творческия екип с пожелание за успешен  сезон, в което се казва: “Благодарение на Вашия талант и изпълнителско майсторство шуменската публика има удоволствието да наслаждава на шедьоври на националното и световното музикално наследство и новата българска музика. Под диригентската палка на едни от най-големите имена в симфоничната музика тук са гостували изтъкнати наши изпълнители, световноизвестни творци от страната и чужбина, много млади музиканти са получавали топъл прием и подкрепа в тази зала.

“Бих искал да отправя специален поздрав към проф. Милена Моллова, едно от най-ярките имена в родната клавирна школа, трайно свързана с музикалните традиции на нашия град и почетен гражданин на Шумен. Творец като Милена Моллова, който успява да докосне и да въздейства на публиката чрез своите музикални изпълнения, заслужава нашето огромно признание и уважение.”

Кметът пожела на всички  на добър час и концертът тази вечер да постави началото на един много успешен творчески сезон на Симфониета – Шумен.

Skip to content