Нови контейнери за смет в Шумен

Приключи поставянето на новите контейнери за битови отпадъци в Шумен от общинското предприятие „Чистота“. Те са разположени в северната част на града и в кварталите „Макак“ и „Мътница“ и заменят досега ползваните казани на „Екомакс“ в тези райони. 725 съдове бяха закупени от общината през миналата година след обявена обществена поръчка. Новите контейнери са тип „бобър“ с педал и са значително по-удобни за обслужване.

От общинската администрация призовават гражданите да се стремят да пазят новите съдове и да не изхвърлят в тях гореща пепел, която може да ги увреди.

Общинското предприятие пое сметосъбирането в северния район на Шумен и в кварталите „Макак“ и „Мътница“ през месец юли миналата година. Ангажимент на предприятието е да поддържа чистотата на местата за обществено ползване – улици, автобусни спирки, алеи и тротоарни площи, детски и спортни площадки, Градската градина и централната пешеходна зона, както и да почиства локални и нерегламентирани замърсявания. Поетапно, с разрастване на дейността, се очаква то да поеме поддържането на чистотата и в южната част на града.

Skip to content