Продължава почистването на улиците и пътищата на територията на община Шумен

Продължава работата на снегопочистващите фирми. Всички пътища на територията на община Шумен са отворени за движение. В момента машините работят по вътрешните улици на селата.

Във всички населени места в общината има ток и вода. Проблем със зареждане на хляб и хранителни продукти има само в село Друмево, но не заради непроходими пътища, а поради авария на автомобила, с който стоката се транспортира.

Независимо от тежките зимни условия от фирмата „Пътнически автотранспорт“ съобщават, че градският транспорт ще продължи да обслужва нормално линиите в града и по селата.

Цялата налична техника на фирмите, пригодена за почистване на сняг, е навън от два часа тази нощ. Към момента всички улици в Шумен са проходими. Продължава почистването в кварталите. Община Шумен призовава шофьорите, които пътуват из града, да спазват изискванията на Закона за движение по пътищата и да спират само от едната страната на пътното платно – вдясно, по посока на движението, за да не затрудняват почистването на улиците и да се осигури достъп на снегопочистващите машини.

От общинската администрация благодарят на всички граждани и фирми, които излязоха и почистиха тротоарите пред сградите си и прилежащите райони.

Няма информация за закъсали шофьори и бедстващи хора на територията на общината. Ситуацията обаче продължава да бъде тежка и от администрацията призовават да се пътува само ако е неотложно.

При критична ситуация гражданите могат да звънят на спешния телефон 112 или на дежурния денонощен телефон в общината на номер 054/ 857 677. Изключително важно е да се подава коректна и точна информация, за да се реагира адекватно и ефективно.

Skip to content