В Шумен ще се проведе Международен баскетболен турнир в памет на Костадин Димитров - Община Шумен

В Шумен ще се проведе Международен баскетболен турнир в памет на Костадин Димитров

Международен баскетболен турнир за юноши в памет на големия шуменски треньор Костадин Димитров се организира за първи път в Шумен. Той ще се проведе на 22 и 23 септември, събота и неделя, в новата спортна зала „Арена Шумен“. Входът за зрителите за всички мачове през двата дни е свободен.
В първото издание на надпреварата ще вземат участие четири отбора – домакинът БК „Шумен“, „Буба баскетбол“ (София), „Актавис академия“ от град Лесковац, Сърбия и тимът на „Адмиралс“ от Молдова.
Първият мач от програмата в събота, 22 септември, е от 15.30 часа между отборите на „Буба баскетбол“ и „Актавис академия“. В 17.00 часа баскетболният тим на Шумен ще представи състава си при мъжете за новия сезон в първенството на А група. 30 минути по-късно, в 17.30 часа, на терена ще излязат домакините от БК „Шумен“ срещу отбора на „Адмиралс“ от Молдова.
В неделя, 23 септември, от 10.00 часа, е мачът за трето и четвърто място, а от 12.00 часа започва двубоят за първо и второ място. Награждаването с купи и медали и закриването на турнира е в 13.30 часа. Ще бъде връчена и специална награда – „Купа на кмета“.
Мемориалният турнир „Костадин Димитров“ се организира от баскетболния клуб „Шумен“, съвместно с Община Шумен и УСШ „Хан Крум“, като идеята на организаторите е турнирът да стане традиционен с участието по-голям брой отбори.