Дадоха старт на проекта за обновяване на четири училища в Шумен - Община Шумен

Дадоха старт на проекта за обновяване на четири училища в Шумен

Със символична първа копка в двора на СУ „Трайко Симеонов“ кметът Любомир Христов даде старт на ремонта в четири училища в Шумен по проекта за обновяване на образователната инфраструктура по оперативната програма „Региони в растеж“.

Реновирането на учебното заведение в шуменския квартал „Боян Българанов“ е на стойност 4 млн. и 250 хил. лева. Ще бъде подменена фасадната дограма и ще се изградят фасадна топлоизолация, хидроизолация и топлоизолация на покрива. По проекта е предвидено да бъдат подменени радиаторите в сградата и да бъде направен външен асансьор. Предстои обновяване на дворното пространство. Щ бъдат поставят нови пейки, кошчета, както и ще се извърши ремонт на металните оградни пана. „Обстановката в цялото училище ще бъде коренно променена, оттук нататък е важно вие да пазите това, което е направено, защото е за вас, направено е, за да се чувствате по-уютно и по-приятно в училище.“ С тези думи Любомир Христов се обърна към учениците и учителите в училището.

Директорът на СУ „Трайко Симеонов“ Галина Сакарова благодари на общината за усилията, които полага за подобряване на училищната база. Предстои цялостно обновяване и на сградите на СУ „П. Волов“ на стойност 2 млн. и 900 хил. лева., на СУ „Васил Левски“ в кв. „Тракия“ за малко на 3 млн. лева, а за ремонта на НУ „Ил. Р. Блъсков“ са предвидени 960 000 лв.

На церемонията присъстваха още председателят на Общинския съвет проф. Борислав Беджев, общински съветници, директорите и на останалите училища, включени в проекта, строители и граждани. Преди старта на строителните дейности в СУ „Трайко Симеонов“ бе отслужен водосвет от отец Димитър от храма „Свето Възнесение“ в Шумен.