Делегация от Шумен заминава за Дебрецен - Община Шумен

Делегация от Шумен заминава за Дебрецен

Официална делегация от Община Шумен ще гостува на побратимения унгарски град Дебрецен от 18 до 22 август. В състава на делегацията са включени зам.-кметът по бюджет и финанси на община Шумен Татяна Костова и председателят на постоянната комисия по просвета, образование и наука към Общинския съвет Валентина Тодорова.
Визитата е по покана на кмета на Дебрецен Ласло Пап.

Делегацията ще представлява община Шумен на празника на града – Фестивала на цветята. Преди ден за участие в карнавала замина и мажоретният състав на Спортен клуб „Ритмик“. Групата от 30 участници е с ръководители Мариола Спасова и Снежана Иванова.

Карнавалът на цветята се провежда в Дебрецен и е една от основните атракции на Източна Унгария. Организира се всяка година на 20-ти август от 1966г. насам. В шествието на фестивала се включват пищно украсени с цветя платформи на колела и артистични групи от цял свят. Всяка година изпълненията на групите участници и обсипаните с цветя композиции на колела се оценяват от посетителите и от почти 2 милиона зрители на излъчваното на живо предаване по унгарската телевизия.