Ема Радушева с наградата „Св. Иван Рилски“ - Община Шумен

Ема Радушева с наградата „Св. Иван Рилски“

Четирима директори на български училища бяха отличени днес с наградата на Министерството на образованието и науката „Св. Иван Рилски“, която традиционно се връчва на 11 май в Рилския манастир. Това съобщиха от Регионалното управление на образованието в Шумен.

Носителите тази година са директорът на СУ „Панайот Волов“ в Шумен Ема Радушева, на земеделската професионална гимназия „Климент Тимирязев“ в Сандански  Емил Терзийски, на НУ „Иван Вазов“ във Враца Таня Георгиева и на НУ „Васил Левски“ в Белоградчик Светла Табакова.

Това са хора, които работят отговорно от години. От директорите зависи нивото на образованието и желанието на учениците да учат и да постигат високи резултити, заявява заместник-министърът на образованието и науката Таня Михайлова, която връчи наградите, пише на сайта на МОН. Заедно с иконата на „Св. Иван Рилски“ отличените получиха и по 1000 лева.

Наградените директори са с дългогодишен управленски опит, включват иновативни практики и технологии в обучението, работят по проекти. Те имат принос не само за успехите на своите ученици и училища, но и за развитието на българското образование.

От пресслужбата на министерството съобщават още, че преди награждаването е отслужен молебен за успеха и здравето на българските ученици и учители. Лично игуменът на Рилски манастир епископ Евлогий е поздравил и благословил отличените.