Започват номинациите за Спортист на годината в Шумен - Община Шумен

Започват номинациите за Спортист на годината в Шумен

Започва изборът на претендентите за наградата „Спортист на годината“ в Шумен за 2019 година. По традиция в класацията ще бъдат отличени победителите в категориите „спортист на годината“, „треньор на годината“ и „отбор на годината“.

В срок до 9 декември, понеделник, до 12.00 часа, спортните клубове в града трябва да дадат своите предложения за най-добри състезатели на 2019 година. След това и журналистите ще имат възможността да направят своите номинации. Получените резултати ще обобщи комисия, назначена със заповед на кмета Любомир Христов.

Освен номинации в трите категории, клубовете ще направят предложения и за млади спортни таланти. Ще бъдат отличени и ветерани, хора от третата възраст с принос за развитието на спорта и хора в неравностойно положение.

Церемонията по награждаването на най-добрите шуменски спортисти за 2019-та година ще се състои на 19 декември от 17:30 часа в зала „Арена Шумен“. По време на тържеството ще бъдат показани видео визитки на номинираните състезатели, треньори и отбори.