Започва санирането на нови седем блока в Шумен по Националната програмата за енергийна ефективност - Община Шумен

Започва санирането на нови седем блока в Шумен по Националната програмата за енергийна ефективност

Още седем нови жилищни блока ще бъдат санирани по Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради. Има избрани изпълнители и се очаква строителните дейности да започнат поетапно до средата на месец август.  Това съобщи заместник-кметът по строителство и екология инж. Боян Тодоров пред журналисти. Общата стойност е 4.43 милиона лева без ДДС, обясни инж. Тодоров.

Изпълнителите, които ще извършат санирането, са консорциуми и фирми от Шумен – “Глобъл Архитим”, “Гарант строй”, Обединение “РВА”, Консорциум “Е-плант проект 2017”, “ЖСП Стил”, ДЗЗД “Обединение Тича 16” и “Симекс ЕООД.

Ще бъдат санирани сградите на улиците “Милан Борисов” 15, “Средна гора” 7, “Ген. Столетов” 27, “Неофит Рилски” 6, “Петър Берон” 2, “Съединение” 83 и “Симеон Велики” 67. Срокът за изпълнение е 4 месеца.

В рамките на програмата за енергийна ефективност се извършва топлинна и хидроизолация на покриви, изгражда се мълниезащитна инсталация, подменя се съществуващата дървена дограма с PVC. В дейностите са включени още топлинно изолиране на външни стени, ремонт на стълбищни клетки и подмяна на стълбищното осветление.

До момента по Националната програмата за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради в Шумен са санирани 20 блока.