Кметът Любомир Христов: Гордеем се с вас - Община Шумен

Кметът Любомир Христов: Гордеем се с вас

Кметът на Шумен Любомир Христов се срещна днес с ученическия танцов ансамбъл „Луди млади“ към СУ „Сава Доброплодни“ с хореограф Борис Иванов, който се завърна със златен медал и първо място в категорията „фолклор и национални танци“ от Световната купа по танци в Испания.

Любомир Христов посрещна в общината младите танцьори и техния ръководител, за да ги поздрави за големия успех. „Дълбок поклон пред вас. Благодарим ви за радостта, която ни доставихте. Развълнуван съм, защото прославихте нашия град, прославихте и България с името на Шумен. Гордеем се с вас. Пожелавам ви да сте здрави и да продължите да покорявате света с прекрасните български народни танци.“ С тези думи кметът посрещна момичетата и момчетата от ансамбъла.

Младите танцьори получиха и предложение да се включат в програмата за официалното откриване на зала „Арена Шумен“. „Каня ви, когато откриваме залата, вие да сте първите изпълнители в концерта, а след вас ще играят ансамбъл „Българе“, обърна се към тях Любомир Христов. Той допълни, че общината ще продължи да подкрепя ансамбъла.

Хореографът Борис Иванов и ръководител на формацията сподели, че този успех се дължи на труда на много хора и благодари на всички. „Да изминем толкова път и да чуем химна на България в Испания! Аз съм на седмото небе като преподавател. Такъв успех за мен е нещо много голямо. Това е емоция, която няма как да се обясни, трябва да се изпита“, сподели с огромно вълнение хореографът.