Концерт „Златните детски песни на България“ с участието на Орлин Горанов за Деня на детето в Шумен - Община Шумен

Концерт „Златните детски песни на България“ с участието на Орлин Горанов за Деня на детето в Шумен

Празничен концерт „Златните детски песни на България“, посветен на Деня на детето и 55-годишнината на хор „Бодра песен“, ще се състои в Шумен на 1 юни в 18.30 часа в Драматично-кукления театър „Васил Друмев“. Специален гост-солист ще бъде един от най-обичаните български изпълнители – Орлин Горанов.

Зрителите ще имат възможността за първи път да се насладят на любими детски песни в нов аранжимент със съпровод на симфоничен оркестър: песни от нашето детство, от миналото и настоящето, песни от детски филми и песни от репертоара на български популярни певци на детска тематика.

Участници в концерта са „Симфониета – Шумен“ с директор Станислав Ушев и Детският хор „Бодра песен“ с диригент Деница Узунова. Автори на аранжиментите са Левон Манукян и Георги Милтиядов.

На диригентския пулт ще бъде Левон Манукян, а на рояла – Георги Милтиядов. С празничния концерт  „Златните детски песни на България“ ще бъдат отбелязани и годишнините от рождението на композиторите Петър Ступел и Борис Карадимчев. Билети се продават на касата на ДКТ „Васил Друмев“.

Концертът се осъществява с финансовата подкрепа на Община Шумен, „Симфониета –Шумен“ и Центъра за подкрепа за личностно развитие – Обединен детски комплекс – Шумен.