Летни занимания за децата организират от историческия музей - Община Шумен

Летни занимания за децата организират от историческия музей

За поредна година Регионалния исторически музей – Шумен организира занимания за деца по време на ученическата ваканция. Първата част на традиционния „Летен музей“ ще се проведе от 23 до 27 юли в централната експозиция на културната организация. Занятията започват в 10.00 часа и ще са с продължителност 2 часа, а предварително записване не е необходимо.

Както и в изминалите издания, целта е под формата на игри и забавления малките любители на историята да се запознаят с миналото на града и региона ни. За всеки ден от седмицата са подготвени различни теми: интерактивната игра „Археологията за кадър“ ще постави децата в ролята на истински проучватели.

Децата ще имат възможността да чуят интересни легенди за Шумен и да видят триизмерна визуализация на Стария град, както и да изработват праисторически накити по модели от експонатите в музейните витрини. Ще се запознаят с начина, по който е преминавало свободното време на техните връстници от близкото минало и ще подредят „световното наследство“ на големи магнитни пъзели.