Масовият крос „Шумен бяга“ стартира на 15 септември - Община Шумен

Масовият крос „Шумен бяга“ стартира на 15 септември

В навечерието на новата учебна година в Шумен ще се проведе масовият крос „Шумен бяга 2018г.“ Третото издание на събитието е на 15-ти септември, събота. Инициативата се организира от веригата хранителни магазини „БулМаг“ с подкрепата на Община Шумен.

Във връзка с провеждане на масовия крос на 15 септември от 14.00 до 20.00 часа се спира временно движението на моторни превозни средства по бул. “Славянски” от ул. „Карел Шкорпил“ до пл. „България“. Ще бъдат затворени и подходите към булеварда откъм следните улици:

– двете пресечки на комплекс „Херсон“;

– ул. „Панайот Волов“ от кръстовището с ул. „Цар Иван Александър“;

– ул. „Адам Мицкевич“ от кръстовището с ул. „Съединение“;

– ул. „Карек Шкорпил“ от кръстовището с ул. „Съединение“.

За времето от 07.00 до 14.00 часа паркингът пред общината от ДНА до Драматично-кукления театър „Васил Друмев“ трябва да бъде освободен от автомобили.

Стартът ще бъде даден в 18.00 часа пред паметника на свободата до сградата на Община Шумен. Трасето е с дължина около 2 км., като маршрутът продължава по пътното платно на бул. „Славянски“ до Руския паметник. Оттам участниците се връщат към началната позиция през пешеходната зона на централната част на града и финалът е отново до паметника в градинката до Общината. Проявата няма състезателен характер.