Община Шумен започна раздаването на цветя за засаждане - Община Шумен

Община Шумен започна раздаването на цветя за засаждане

Близо 5000 цветни разсада ще получат до края на тази седмица кметовете на селата от община Шумен по предварително направени заявки към Общинското предприятие „Паркове и обредна дейност“. Директорите на училища и детски градини в Шумен също са заявили писмено, че желаят да получат общо около 4000 цветни стръка, които да засадят в дворовете на учебните заведения преди 24 май.

От общинската администрация информират, че цветя ще се дават според наличностите и готовността на разсада в оранжерията, която Общинското предприятие „Паркове и обредна дейност“ изгради на територията на бившата дивизия.

Гражданите, които искат да се включат в кампанията по освежаване на междублоковите пространства и местата за отдих, също трябва да направят заявки на електронен адрес – m.mihaylova@shumen.bg или на телефон 054/ 857 705 в стая №333 в общината. Заявките се подават от домоуправителите на блоковете и жилищните кооперации до края на месец май. В тях трябва да бъдат посочени трите имена, точен адрес, телефон за връзка и брой растения, които желаят да получат. На гражданите ще бъдат предоставени близо 7000 цветни стръка, като от Общинското предприятие „Паркове и обредна дейност“ се ангажират да доставят разсада по адреси.

Образец на текста за заявката можете да изтеглите оттук.