Пъстър празник с много игри и забавления зарадваха децата на Шумен - Община Шумен

Пъстър празник с много игри и забавления зарадваха децата на Шумен

Множество деца и родители изпълниха Градската градина на Шумен и се включиха в инициативите за малки и големи, посветени на Международния ден на детето – 1 юни. Празничната програма се организира от Община Шумен, Центъра за подкрепа на личностното развитие, Ученическата спортна школа „Хан Крум“ и Младежкия дом.

Кметът Любомир Христов, зам.-кметът по образование и култура Найден Косев и зам.-кметът по икономическо развитие Росица Антонова  бяха сред гостите на тържеството.

Празника откриха танцови и вокални състави към Младежкия дом, които показаха своите талант и умения на голямата сцена в Градската градина. На централната алея се проведе конкурс за рисунка на асфалт, а малки цветари получиха ценни наставления как да засадят цветя. Сръчни детски ръчички показаха майсторство и изработваха бижута от мънисто, маски, хартиени фигурки – оригами и бодиарт в ателиетата, подредени в алеите на парка.

На различни площадки в Градската градина малки и големи се включиха в спортните игри – лекоатлетически крос, стрийтбол, слалом с ролери и дартс и демонстрации по шахмат с гросмайстор Василис Бунис. Слалом с велосипеди и демонстрации по карате и айкидо показаха каратеките на Даниел Димитров от СК „Киокушин“ и Северин Акерски от Айкидо клуб „Зин Шин“. На спортните площадки на СУ „Сава Доброплодни“ се изиграха футболни срещи между ученически отбори.

Седемгодишният Кристиян Русев спечели голямата награда от томболата, която бе организирана за участниците в празника на 1 юни в Градската градина.

По повод Международния ден на детето – 1 юни мобилният оператор „Виваком“ ще направи дарение за децата на Шумен – нова детска площадка.
Площадката се намира на ул. „Цар Освободител“ между блокове 10 и 12 и бе  официално открита от кмета Любомир Христов. Площадката е за деца до три годишна възраст и е с ударопоглъщаща каучукова настилка, която да предпазва от наранявания.

От 16.30 в кв. „Боян Българанов“ на паркинга пред магазин „BulMag” също започват организирани спортни състезания и детска дискотека. Ще има много изненади за децата и родителите от квартала.

Програмата, организирана от Община Шумен по повод  Международния ден на детето първи юни, ще продължи от 17.00 часа в парк „Студентски“. И там в края на деня ще се проведе томбола с награди и още едно дете ще има възможност да спечели велосипед.

В 18.30 часа в Драматично-кукления театър „Васил Друмев“ ще се състои празничният концерт „Златните детски песни на България“, посветен на Деня на детето и 55 годишнината на хор „Бодра песен“. Специален гост-солист ще бъде един от най-обичаните български изпълнители Орлин Горанов.