Танцьорите от „Пъргавелче“ подариха на кмета наградата си от участие във фестивал в Турция - Община Шумен

Танцьорите от „Пъргавелче“ подариха на кмета наградата си от участие във фестивал в Турция

Главният художествен ръководител на Детския танцов ансамбъл „Пъргавелче“ Чавдар Чанов заедно с Гергана Георгиева и Теодор Желев бяха гости днес на кмета Любомир Христов. Те разказаха за участието си в празниците, организирани в турския град Орхангази по повод Деня на детето, който в Турция се чества на 23 април. В знак на благодарност за оказаната подкрепа от страна на общината това турне да се осъществи танцьорите от ансамбъла подариха на кмета керамичен плакет – наградата си от участието във фестивала в Турция.

“Това е нашият подарък от кмета на град Орхангази и ние го връчваме лично на Вас, защото с помощта на общината ние можахме да отидем и да представим там Шумен”, каза ръководителят на ансамбъла Чавдар Чанов. Кметът Христов сподели, че негов съученик е бил на концерта, останал е възхитен от изпълненията на децата и му се е обадил да го поздрави.

Детският танцов ансамбъл гостува в Орхангази по покана на Сдружението на българските изселници в града. Всяка година за Деня на детето Сдружението кани по един български състав, който да участва в празничната програма. Чавдар Чанов разказа, че изпълненията на шуменските деца са били приети много емоционално, с бурни аплодисменти от публиката и с обещанието за нови срещи.