Хор „Бодра песен“ спечели голямата награда от фестивала в Охрид - Община Шумен

Хор „Бодра песен“ спечели голямата награда от фестивала в Охрид

Шуменският хор „Бодра песен“ с диригент Деница Узунова триумфира с голямата награда – Grand Prix от 11-тото издание на хоровия фестивал в Охрид. Освен най-високото отличие, талантливите шуменски изпълнители спечелиха още три приза – първа награда в категорията „Детски хорове“, специална награда за изпълнение на духовна музика и специална награда от композитора Забро Забров за изпълнение на негова авторска песен.

В продължение на 4 дни във фестивала взеха участие 30 хорови формации. До заключителния етап достигнаха само 5 състава, сред които и шуменският хор „Бодра песен“. С актив от 97 точки при максимален брой 99 точки за изпълненията си в различните категории, момичетата и момчетата на Деница Узунова заслужено бяха определени от съдиите за носители на голямата награда – Grand Prix от 11-тото издание на международния хоров фестивал в Охрид.

„Гордея се с нашите деца“, емоционално сподели диригентът Деница Узунова в социалните мрежи и благодари за финансовата и морална подкрепа на Община Шумен и ОДК – Шумен, на родителите и на целия творчески колектив.