Шуменските мажоретки с три първи места от фестивала „Мадарски конник“ - Община Шумен

Шуменските мажоретки с три първи места от фестивала „Мадарски конник“

Мажоретните състави на Шумен спечелиха три първи места в десетото издание на фестивала на мажоретния танц „Мадарски конник“, който се проведе в Шумен на 12 и 13 май.

С танца на пингвините шуменските мажоретки победиха в дисциплината „пом пон“ в 4-та възрастова група. Още две първи места записаха шуменските състави в дисциплините „традиционал корпус“ и „параден корпус“ отново в 4-та възрастова група. Представителният мажоретен състав на Шумен записа и едно второ място – в дисциплината „100 м дефиле“.

В дисциплината „пом пон“ участваха и състави от две шуменски училища. Те се представиха в 3-та възрастова група, като СУ „Васил Левски“ зае второ място, а VІ ОУ „Еньо Марковски“ се класира на четвърто.

При закриването на мажортения фестивал бяха връчени и индивидуални награди. Шуменското VІ ОУ„Еньо Марковски“ грабна приза за дебют. Със същата награда бяха отличени и момичетата от Враца и Лозница.

Призът за най-атрактивен състезател бе връчен на Адем Юсуф от Нови пазар, мажоретките от Русе получиха наградата за най-добър стайлинг. Те спечелиха и отличие за дебют.

За най-прогресиращ отбор призът отиде при състава от Казанлък.