Шумен отбелязва 24 май с празнично шествие и спектакъл на трупата на Нешка Робева - Община Шумен

Шумен отбелязва 24 май с празнично шествие и спектакъл на трупата на Нешка Робева

С празнично шествие, в което ще се включат деца, ученици, учители и дейци на просветата и културата ще започне празничната програма по повод  24 май – Денят на българската просвета и култура и на славянската писменост в Шумен. Шествието ще тръгне в 10.00 часа от пл. „Кристал“ и ще премине по автомобилното платно на бул. „Славянски“. Минути по-късно на откритата сцена на пл. „Освобождение“ ще започне концерт под мотото „Младите хора на Шумен“ с участието на хип-хоп групата „Емоушън“, детския фолклорен ансамбъл   „Звънче“ и вокално студио „Да“.

Празничната програма ще продължи с тържествено връчване на наградите на Шумен в системата на образованието и науката от 11.00 часа на пл. „Освобождение“.
След церемонията, в 11.45 часа, на пл. „Освобождение“ започва спектакълът „Споменът за утре“ на трупата на Нешка Робева.

Ден по-рано, на 23 май, сряда, в 16.30 часа на Мемориалния комплекс „Създатели на българската държава“ ще се състои церемонията по награждаването на първенците на Випуск 2018. 13 изявени зрелостници ще получат от кмета на Шумен Любомир Христов медал с лента в цветовете на знамето на Шумен и диплом за отличен успех и високи постижения през целия курс на обучение. На церемонията по награждаването са поканени да присъстват учители, ученици, родители, близки на отличените зрелостници и граждани.