110 деца ще се включат в спортния празник „Весел старт“ - Община Шумен

110 деца ще се включат в спортния празник „Весел старт“

Традиционният спортен празник на детските градини в Шумен „Весел старт“ ще се проведе на 17 май, четвъртък, от 17.00 часа в зала „Младост“. В двадесетото издание на събитието ще се включат 110 деца от подготвителните групи на четири детски градини – ДГ №5 „Латинка“, ДГ №35 „Изворче“, ДГ  №1 „Звънче“ и ДГ №30 „Космонавт“. Организатор на празника е Община Шумен.

Малчуганите са разпределени в четири отбора по 10 деца. Те ще премерят сили в няколко щафетни състезателни игри, като в последната ще се включат и техните родители. Жури в състав доц. Росен Алексиев, преподавател в ШУ „Еп. К. Преславски“ и доц. Чавдар Сотиров, декан на Педагогическия факултет в ШУ ще оценяват представянето на децата.

Извън състезателната програма децата от четирите детски градини ще представят мажоретни и спортни композиции. Ще бъдат раздадени и 4 приза – за най-прецизен отбор, за най-техничен, за най-бърз и за най-атрактивен отбор. За детските градини и всички участници в спортния празник Община Шумен е осигурила лакомства и подаръци.