17 групи ще свирят на „Шумен рок фест 2018“ - Община Шумен

17 групи ще свирят на „Шумен рок фест 2018“

Второто издание на рок фестивала „Шумен рок фест“ 2018, което се организира от Община Шумен и сдружение „Рок общество“, ще се състои на 15-ти и 16-ти юни, събота и неделя, съобщи на брифинг днес Десислава Златева, началник на отдел „Култура, младежки дейности и спорт“. На паркинга на комплекса „Създатели на българската държава“ ще бъде изградена специална сцена, на която ще свирят 17 групи от страната, Румъния и Сърбия.
Специален гост на събитието е световноизвестната немска рок група BONFIRE, която ще излезе на сцената на 16-ти юни.

Ще има един вход на кръстовището пред информационния център, където ще се продават и билетите. Очакват се близо 3000 зрители. Звук, светлина, сцена, всичко е направено така, че да се доближим до европейските стандарти, обясни Димитър Димитров от сдружение „Рок общество“ и един от организаторите на феста.

Концертите през двете вечери започват от 18.00 часа и ще продължат след полунощ. Всяка група ще има време от 40 минути за сценична изява.
Оформени са и места за палаткови лагери около хеликоптерната площадка и на поляната срещу нея, уточни Димитров.

На сцената първата вечер ще се качат бандите The Lefties, Ignore The Hate, Bandx, Sevi, Er Голям, Odd Crew, Bucovina, I.R.B. 69 и Спри Ма.
Във втората фестивална вечер ще участват Епизод, Boomerang, M.A.C.K.S, Blues Traffic, Forgot The Ten, Claymore и Арсеник. Специални гости на фестивала ще бъдат музикантите от култовата немска рок група BONFIRE.

Ще бъде създадена и временна организация на движението на автомобили във връзка с организирането и провеждането на рок фестивала и с цел осигуряване на безопасни условия за придвижване на зрителите, обясни Ивайло Цанев,
старши експерт „Творчески организации и събития“.

Осигурен е медицински екип по време на концертните изпълнения, както и охранителни, полицейски и пожарни екипи.