450 мажоретки от цялата страна се включиха във фестивала „Мадарски конник“ - Община Шумен

450 мажоретки от цялата страна се включиха във фестивала „Мадарски конник“

Мажоретни състави от цялата страна взеха участие в ХI мажоретен фестивал „Мадарски конник“. В зала „Арена Шумен“ те представиха съчетанията си в дисциплините „батон на място“, параден и традиционал корпус и „пом пон“, като бяха отличени най-добрите състави.

В дисциплината „батон на място“ във втора възрастова група първи са „Прима“ Нови пазар“, на второ място са „Изида“ Свиленград, а трети се наредиха „Пъстра палитра“ от град Левски. В трета възрастова група първото място спечели „Прима“ Нови пазар, втори са мажоретките от „Екстрийм“ Русе, а отборът на ОУ „Княз Борис“ Бургас е трети. В четвърта възрастова група първото място е за шуменските мажоретки от „Ритмик“, второто е за „Изида“ Свиленград, а на трето място завърши състава на „Екстрийм“  Русе. В дисциплината „параден корпус“ победителки станаха момичетата от „Прима“ Нови пазар.

В дисциплината „традиционал корпус“ в трета възрастова група първи станаха шуменските мажоретки от „Ритмик“, втори е съставът на „Каприз“ Тервел. В четвърта група победители станаха мажоретките от „Изида“ Свиленград, а на второ място са момичетата от „Пъстра палитра“ Левски.

В дисциплината „пом пон“ във втора възрастова група победител е съставът на СУ „Трайко Симеонов“, на второ място се наредиха мажоретките от „Пъстра палитра“, гр. Левски и на трето място остана съставът на СУ „Васил Левски“. В трета възрастова група победител е „Каприз“ Тервел, втори са момичетата от „Рок старс“ Русе, трети – „Екстрийм“ Русе.

В четвърта възрастова група първата награда е мажоретките на „Ритмик“ Шумен, втори са  „Екстрийм“ Русе, трети „Пъстра палитра“ Левски. Награда получиха и момичетата от 175-та гимназия. Тя бе за достойно представяне, тъй като отборът не бе в пълен състав. Домакините от клуб „Ритмик“ раздадоха и специални награди. Призът за дебют получиха  съставите от „Рок старс“ Русе и на 157-а гимназия от София.

За отбор с най-добър стайлинг наградата отиде при „Екстрийм“ Русе. За най-атрактивна мажоретка бе определена Десислава Пенева от „Рок старс“. Призът за най-оригинална хореография в дисциплината „батон“ бе присъдена на „Прима“ Нови пазар за танцът пасо добле.  Наградата за най-добра хореография в дисциплината „пом пон“ бе танцът „Папагалите от Рио“, изпълнен от мажоретния състав на клуб „Ритмик“. Всички мажоретни състави от детските градини получиха купи и грамоти.