91 са свободните места за първокласници след третото класиране - Община Шумен

91 са свободните места за първокласници след третото класиране

Приключи електронното класиране за прием на ученици в първи клас в общинските училища на град Шумен за учебната 2018/2019 година. Записаните до момента деца в първи клас са общо 678, като свободните места са 91.

Приемът по новата наредба с електронната система, която въведохме за първи път през тази година, премина успешно, без сътресения, коментира на брифинг пред журналисти зам.-кметът по образование и култура Найден Косев. Това даде възможност да се извърши балансиран прием. 98% от всички кандидати бяха приети още на първо класиране, уточни той. По думите му, очаква се първокласниците в училищата на селата от общината да са между 76 и 80 деца.

В четири училища в Шумен – НУ „Княз Борис Първи“, Второ основно училище „Д-р Петър Берон“,  СУ „Йоан Екзарх Български“ и СУ „Сава Доброплодни“ обявените за прием места вече са попълнени.

До 15 септември родителите могат да записват децата си за първи клас на място в седем училища Шумен, където остават незаети места. Тринайсет са свободните места в НУ „Илия Рашков Блъсков“, едно – в ІІІ-то ОУ „Димитър Благоев“, пет – в VІ-то ОУ„Еньо Марковски“, десет – в IХ-то ОУ „Панайот Волов“ в кв. „Дивдядово“, петнайсет – в СУ „Панайот Волов“, двайсет – в СУ „Трайко Симеонов“, двайсет и седем –  в СУ „Васил Левски“.