Андреана Иванова от Шумен стана първенец на Випуск 2020 на Военноморското училище

Кметът Любомир Христов поздрави шуменката Андреана Иванова, която е първенец на Випуск 2020 на Висшето военноморско училище „Никола Йонков Вапцаров“ във Варна. Тя завършва специалността „Мениджмънт на водния транспорт“ с успех 5.99 от пълния курс на обучение.

„Искрено ви пожелавам попътен вятър в далечното житейско и професионално плаване, което Ви предстои. И подобно на поета Иван Пейчев нека не спират да ви привличат „посоките на безпределността“. С тези думи Христов приветства отличничката в сградата на общината. Той подари на Андреана специален витраж, на който е изобразен Мадарският конник и две книги на Иван Пейчев, посветени на 100-годишнината от рождението на поета.

Като първенец на Випуска шуменката получи златен пръстен – символ на училището, икона на Николай Чудотворец, предметни награди от министъра на отбраната и от началника на училището, както и плакет и парична награда от Община Варна. По традиция името на първенеца ще бъде изписано и на Стената на отличниците във Военноморското училище.

Тържествената церемония по връчването на дипломите на Випуск 2020 на ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ се състоя в края на миналата седмица във Варна. В нея като представител на Община Шумен взе участие зам.-кметът по социална политика и здравеопазване д-р Светлана Маркова.

 

Skip to content