Безплатни пешеходни обиколки из Шумен за Световния ден на туризма

Общинското предприятие „Туризъм, публични прояви и атракции“ организира безплатни пешеходни обиколки с лицензиран екскурзовод на 27 септември по повод Световния ден на туризма.

Предвидени са два тура в 10.30 часа и в 15.30 часа в неделния ден. Желаещите да се включат в обиколките трябва да се съберат пред паметника на Димитър Благоев на пл. „Кристал“. Маршрутът включва бул. „Славянски“, Казанджийската улица и пл. „Оборище“. Продължителността на туровете е 2 часа с максимален брой от 15 участници. Не се изисква предварително записване.

Участниците в обиколките ще имат възможността да се пренесат в атмосферата на някогашния Шумен от края на ХІХ и началото на ХХ в., да се запознаят с интересната архитектура на фамилни сгради, да ги оценят като историческо наследство и да чуят любопитни истории, свързани с тях.

След обиколките желаещите могат да посетят възрожденското кафене „Куфатария“ в двора на къща „Д-р Верби“ и да опитат кафе на пясък и бяло сладко. Децата пък ще имат възможност да се позабавляват с игри от времето на своите прапрабаби.

Skip to content