Четири детски градини в община Шумен имат нови директори

Комисия с председател  Даниела Савчева, началник на отдел „Образование, наука и развитие“ в община Шумен, обяви окончателните резултати от проведения на 7 и 8 декември конкурс за длъжността директор на общо шест детски градини на територията на общината. Четири от тях вече имат нови ръководители. За две от градините няма избрани директори.

Красимира Милева се класира на първо място и спечели конкурса за директор на Детска градина „Златна рибка“. Директорския пост в ДГ „Чучулига“ ще заеме Марияна Милева. И двете ще бъдат назначени на местата на вече пенсионираните директорки  Ваня Панайотова и Цонка Райчева.

Ивелина Пенчева, която досега беше временно изпълняваща длъжността директор на ДГ „Пролетна дъга“ и единствен кандидат за позицията, се представи убедително и ще бъде назначена за постоянно.

На първо място в конкурса за директор на ДГ „Камбанка“ в село Друмево се класира  Ваня Кръстева, която също досега изпълняваше временно тази длъжност.

Без избрани директори остават Детска градина „Осми март“ в село Градище и Детска градина „Щастливо детство“ в село Царев брод. Предстои обявяването на нов конкурс.

Skip to content