Калин Вельов и група „Тумбаито“ гостуват в Шумен

Известният музикант Калин Вельов и латино групата „Тумбаито“ ще изнесат концерт в Шумен на 14 юни, понеделник, от 20.00 часа на откритата сцена в парк „Студентски“. Спектакълът е с вход свободен за зрителите и е част от националното турне на формацията.

В него ще вземат участие и танцьори от шуменския клуб по спортни танци „Фея Данс“. По време на концерта шуменската публика ще се наслади на златни български и латино шлагери от 60-те и 70-те години, изпълнени от музикантите в латино аранжименти.

Събитието се осъществява със съдействието на Община Шумен и Министерството на културата.

Тумбаито е първата по рода си латино формация в България, която изпълнява 100% танцувална салса. Групата има зад гърба си концерти със световно известните имена Jimmy Bosch, Herman Olivera и Frankie Morales, както и участия в клубове и на международни салса фестивали в България, Великобритания, Румъния, Турция, Македония и Кипър. Репертоарът е подбран специално да задоволи както феновете на латино музиката, така и салса клубовете по танци и включва песни на Buena Vista Social Club и световни евъргрийни в латино аранжимент.

В края на 2013 г. Тумбаито издаде албум с латино кавъри на популярни български песни от 60-те години досега. В проекта са включени култови автори и творци, доказали се през годините, а песните от албума са сред най-големите хитове на България през 60-те и 70-те години, аранжирани в латино версии от Тумбаито. Сред тях са „Ропотамо“, „Нетърпение“, „Една девойка ме попита“, „Урок по танци“, „Болката отляво“, „Тъмнокосо момиче“, „Сбогом, море“, присъствали в челните позиции на музикалните класации на БНР и БГ радио.

Групата е в състав: Мартин Ташев – вокал, тромпет; Мишо Йосифов – тромпет, вокал; Вили Стоянов – тромбон, вокал; Милен Петров – тромпет; Борис Таслев – бас; Милен Кокошаров – пиано, вокал; Стефан Кожухаров – тимбалес; Калин Вельов – конги, вокал.

Skip to content