Кметът Любомир Христов и собственикът на ТЕСИ Жечко Кюркчиев откриха нов логистичен терминал

Шуменската компания ТЕСИ ООД откри днес нов логистичен терминал. Съоръжението е на стойност 7 милиона лева и е изградено на площ от 4 500 кв. м.

Собственикът на ТЕСИ ООД Жечко Кюркчиев, кметът на община Шумен Любомир Христов, директорът на отдел „Стратегически и инвестиционни проекти“ във фирмата Десислав Димитров и Иво Трингов, директор на „Кордеел България“, компанията строител, днес прерязаха лентата на терминала.

По думите на Жечко Кюркчиев ТЕСИ е най-младата компания в бранша, но вече с име и утвърден пазарен лидер – третият по големина в Европа играч на пазара за уреди за отопление и топла вода. Той припомни, че компанията е изминала 25 години път на утвърждаване,  постижения и затова най-напред се обърна към своите колеги. „Този екип е отбор от специалисти и професионалисти, който доведе ТЕСИ до това място днес и този екип ще продължи да чертае бъдещето на тази компания,“ каза Жечко Кюркчиев. Благодари на партньорите на компанията и на ръководството на община Шумен.

Кметът Любомир Христов поздрави целия екип и лично Жечко Кюркчиев за постоянството, за това, че продължава да развива своя бизнес в града. „Не може човек да не се радва, когато бизнесът се развива и в града се правят нови инвестиции, откриват се нови работни места. Едва ли има град, който не би желал да има предприемачи като Жечко и Красен. Продукцията на Теси е позната на четири континента и името на Шумен е познато на четири континента. Респект към всичко, което сте направили и правите. Оттук, от това изключително модерно съоръжение ще тръгва продукция за целия свят. На добър път,“ каза Христов.