Общинският младежки дом в Шумен отваря врати през далечната  1971 година. С течение на времето той се утвърждава като културно-информационно и творческо средище за развитие и изява на младите хора.

Цели и функции на организацията

Да провежда и реализира общинска и държавна политика по отношение на младите. Да работи за осмисляне на свободното време на младите хора чрез осъществяване на клубна и художествено-творческа дейност.

Да организира младежки културни и развлекателни прояви.

Да утвърждава старите, да създава и популяризира нови клубове по интереси.

В Общинския младежки дом младите хора правят първи стъпки в общуването с голямото изкуство, което се превръща за някои от тях в призвание и професия за цял живот. Младите хора развиват своите творчески заложби в студио за естрадни песни „Стани Звезда“, Клуб по спортни танци „Фея-Данс“, Брейк формация „Accession crew“, Модерен балет „Emotion“, хип-хоп формация „Emotion“, Формация „Фаворит“, Музикално –театрална формация „Алдора“.

В сградата на Дома заседават и членовете на Градския ученически парламент – Шумен.

Общинският младежки дом има своя принос за развитие на политиките за култура в Шумен. В него се организират множество образователни концерти, театрални спектакли, гостувания и срещи с именити български творци. Младежкият дом в Шумен  е инициатор на станалите вече традиция за нашия град – Национален конкурс за популярна песен „Съзвездие“, Национален танцов фестивал „Магията на танца“, Републикански турнир по спортни танци за Купа Шумен, Национален брейк турнир, Регионален конкурс на еко-тематика, Национално състезание по дебати за средношколци, Кинофестивал „Тодор Колев“ и др.

Възпитаниците на школите и формациите на Общинския младежки дом са носители на множество награди и купи от Национални и Международни конкурси, фестивали и състезания.

Дейности

Skip to content