Направиха първа копка за строителството на два нови магазина в Шумен

С официална церемония днес започна изграждането на два нови магазина на бул. „Симеон Велики“ №37 в Шумен. Те са част от втория етап от развитието на Търговския парк до хипермаркет „Практикер“. Символична първа копка на строежа бе направена от кмета Любомир Христов, председателя на Съвета на директорите на „Видеолукс Холдинг“ Тодор Белчев и управителя на строителна фирма „Бараж Груп” ЕООД Костадин Чуклев. Отец Красимир Капитанов от храма „Свети Три Светители“ отслужи тържествен водосвет. Сред гостите на церемонията бяха и зам.-кметовете Боян Тодоров и Росица Антонова, главният архитект Пламен Георгиев, областният управител Стефан Желев, представители на ШУ „Еп. К. Преславски“ и други.

Любомир Христов благодари на ръководството на „Практикер“ за поредната инвестиция, която прави в града. „Надявам се, че и шуменци ще бъдат доволни от това, което ще бъде изградено за тях“, заяви кметът при старта на строежа. По думите му, след като строителството бъде завършено, районът ще се превърне в много по-привлекателна търговска зона.

Председателят на Съвета на директорите на „Видеолукс Холдинг“ Тодор Белчев коментира, че това няма да е последната им инвестиция в Шумен. „След тези два магазина предвиждаме да направим още два, които също ще бъдат в полза на града и региона“, допълни Белчев.

Двата обекта ще бъдат разположени на близо 1100 кв. м. площ, а изграждането им е възложено на строителна фирма „Бараж Груп“ ЕООД. Очаква се те да бъдат готови за 120 дни. Наематели ще бъдат веригите Pepco и Мат Стар, които ще дообогатят избора от стоки в търговския парк. Инвеститор на проекта и собственик на терена е веригата за дома и градината „Практикер“.

 

Skip to content