Национален пленер по фотография в Шумен

Четвъртото издание на Националния пленер по фотография „Шумен – познат и непознат“ ще се проведе от 28 юни до 9 юли. Откриването е днес, от 15.00 часа, в двора на Ганушевата къща във Възрожденския комплекс на ул. „Цар Освободител“.

Паметникът „Създатели на българската държава“ и неговата 40-годишнина, характерната градска архитектура на Шумен и природните забележителности в района са част от темите на тазгодишното издание на пленера. В него ще се включат шестима млади фотографи любители. Част от тях са все още студенти – Георги Георгиев от НБУ,  Калоян Живков от Икономическия университет във Варна и Валя Андонова, докторант в ШУ „Еп. К. Преславски“. Велико Колев и Бранимир Арсов се занимават с графичен дизайн и фотография. Цветослав Георгиев също е любител фотограф.

След приключване на пленера най-добрите снимки ще бъдат показани в изложба, като денят, мястото и часът ще бъдат допълнително уточнени.

По статут авторите преотстъпват на Община Шумен правата за използване на творбите, създадени по време на пленера. Снимките ще могат да се използват и възпроизвеждат многократно с некомерсиална цел за целите на общината.

Skip to content