ЦПЛР – Обединен детски комплекс

Адрес: гр. Шумен, 9700, ул. „Славянски“ №72
Директор: Диян Грозданов
тел./факс: 054 860 056
е-mail: odkshumen@abv.bg

Център за подкрепа за личностно развитие – Обединен детски комплекс  в Шумен е център за развитие на интересите, способностите, компетентностите и изявата на децата и учениците в областта на науките, технологиите и изкуствата в свободното им  време. Той  предлага богато разнообразие от форми за занимания в областта на музикалното, театралното, танцовото, изобразителното и приложно изкуство, литературното творчество, математиката, информационните технологии, археологията, модния дизайн, авиомоделизма и други приложни дейности.
Комплексът организира обучение и отдих на ученически групи в базата за отдих „Зелено училище“, разположена на Шуменското плато с възможности за туризъм и ориентиране.
Възпитаниците на ЦПЛР-Обединен детски комплекс са носители на много престижни международни и национални награди от  конкурси, състезания, фестивали и празници, показват своето изкуство в изложби.
ЦПЛР-ОДК е организатор и домакин  на една международна и две  национални изяви: Международните детско-юношески хорови празници „Добри Войников“, Националните ученически театрални празници „Тодор Колев“, Националния конкурс „Мадарският конник-символ на историческото минало и европейското бъдеще на България“, в които се включват участници от цяла България и от чужбина.
С над двадесетгодишна  история са традиционните регионални конкурси за Детска забавна песен „Златно петле“, „Приложното изкуство в народните обичаи от Коледа до Васильовден“ и  „Пижо и Пенда“ – за изработка на мартеници, чийто инициатор и организатор е ЦПЛР- Обединен детски комплекс в Шумен.
Представителните състави на ЦПЛР-ОДК: хор „Бодра песен“, Детски танцов ансамбъл „Веселяче“ и Детско-юношески театър „БИС“ са продължители на културните традиции на Шумен, като всяка година участват в международни фестивали и конкурси и са най-добрите посланици на българската култура по света.
За повече информация посетете нашия сайт на адрес: www.odk-shumen.com


ЦПЛР – Ученическа спортна школа „Хан Крум“

Адрес: гр. Шумен, 9700, бул. „Симеон Велики“ №32, СК „Плиска“
Директор: Йонко Божилов
тел: 054 864 438, 860 325, 832 171, 830 633
e-mail: ussh_69@abv.bg

ЦПЛР – Ученическа спортна школа „Хан Крум“ е създадена през учебната 1969/1970 г. През следващите години УСШ „Хан Крум“ доказа своето място в масовата и начална спортна подготовка в гр. Шумен. Школата развива спортовете: футбол, художествена гимнастика, лека атлетика, баскетбол, хандбал, волейбол, карате, шахмат и лечебна гимнастика.
Основно тренировъчните занятия се провеждат в спортен комплекс „Плиска“ и зала „Младост“, както и на спортните площадки на училищата.
През всичките години Ученическа спортна школа „Хан Крум“ е била основен фактор за развитието на детско-юношеския спорт в града. Школата активно участва във всички вътрешни състезания на Ученическите спортни школи за  различните спортове и се представя  повече от достойно: Футбол – три пъти републикански шампиони, волейбол – три пъти републикански шампиони, лека атлетика – един път републикански шампиони. През 2007 г. мажоретния състав при УСШ „Хан Крум“ представя България на Европейско първенство за мажоретки, като още при дебюта си се класира на шесто място. През 2009 г.  шуменските мажоретки отново участват на Европейско първенство в Хърватска и се класират на четвърто място.
В ЦПЛР-УСШ „Хан Крум“ работят висококвалифицирани специалисти, които нееднократно са награждавани с грамоти и плакети от МОН и Министерството на спорта. Учебно-тренировъчната дейност в школата се осъществява благодарение на финансирането на Община Шумен, което позволява на децата да се занимават със спорт в свободното си време.


Средношколско общежитие „Младост“

Адрес: гр. Шумен, ул. „Възрожденец“ №17
Директор – Тодорка Иванова
тел: 054 883  119 – директор, 054 830 195 – възпитатели
e-mail: mladost.so_shumen@abv.bg

В Средношколско общежитие „Младост“ се осъществяват  дейности, подкрепящи приобщаването, обучението и възпитанието на учениците. Чрез тях се създават възможности за продължение на училищния процес в извънучилищни условия, както и за осъществяване на пълноценен отдих. Под ръководството на опитните педагози общежитие „Младост“ провежда успешна политика по отношение самоподготовката на учениците за училище и осмисляне на свободното им време с организиране на подходящи прояви.
Общежитието разполага със съвременна база. Стаите са с по две и три легла, със самостоятелен санитарен възел и централно отопление. Има телевизори, кабелна ТВ, безжичен интернет, офис – кухня със съвременно оборудване, с фитнес зала и маса за тенис.
За повече информация посетете нашия сайт на адрес: www.so-mladost.bg


Средношколско общежитие №2

Адрес: гр. Шумен, ул. „А. С. Пушкин“ №5
Директор: Цветелина Антонова
тел: 054 832 048
e-mail: so2_shumen@abv.bg

Средношколско общежитие №2 се намира в студентски комплекс в гр. Шумен. Общежитието разполага с материално-техническа база от хотелски тип. Стаите са с 2 и 3 легла – отделно във всяка стая баня и тоалетна.
В общежитието работят възпитатели специалисти по всички основни дисциплини преподавани в училищата – български език и литература, математика, химия, физика, биология и икономика.
В общежитието има безплатен мобилен интернет, два интернет кабинета, библиотека и зала за спорт и отдих.
За повече информация посетете нашия сайт на адрес: www.so-shumen.eu

Дейности

Skip to content