Община Шумен: Спазвайте ограниченията

Във връзка със сигнали, получени от телефон 112, за струпване на хора пред търговски обект на бул. „Велики Преслав“ в Шумен и за разполагане на стоки на тротоара, от общинската администрация напомнят, че извършването на такава дейност на открито без разрешение е нарушение на изискванията по Наредба 1 за поддържане и опазване на обществения ред. Събирането на много хора на едно място и на близко разстояние един от друг също е нарушение на разпоредбите, свързани с наложеното извънредно положение за предпазване от разпространението на заразата с COVID-19. При направената проверка на място инспекторите от общината не са открити граждани, но изнесената навън стока все още е била  на тротоара пред магазина. Направен е констативен протокол за съставяне на акт на търговеца.

По сигнали, подадени на дежурния телефон в общината – 054/857 677 са извършени проверки за работещи кафе-машини на открито, посещения на питейни заведения и обекти с места за сядане. До момента няма потвърждение на подадената информация, но от общината отново напомнят, че не се допуска консумация на място в барове, кафе сладкарници, заведения за бързо хранене и ресторанти. Остава възможността за доставки по домовете.

От Община Шумен призовават гражданите и търговците да спазват наложените ограничения, свързани с обявеното извънредно положение и предприетите мерки за неразпространение на заразата. От нас зависи в голяма степен дали ще опазим собственото си здраве, живота и здравето на нашите майки и бащи, баби и дядовци.

Skip to content