Онлайн инициатива на Общинския младежки съвет в Шумен

Общинският младежки съвет в Шумен стартира онлайн кампания с различни предложения към своите връстници и приятели да разнообразят и да направят по-интересно и по-полезно времето, което прекарват у дома. Инициативата цели да призове хората от всички възрасти да си останат вкъщи, за да предпазят себе си, своите близки и приятели от заразяване с COVID-19.

В програмата със занимания ще има видеоклипове и публикации, които ще се качват всеки ден на фейсбук страницата на Общинския младежки съвет и в профила им в инстаграм: omcshumen. За целта младите хора ще подготвят предварително заснети видеоклипове, които ще обхващат теми като спортни активности у дома (фитнес и танци), кино и литература, кулинарни рецепти, както и интересни занимания за деца.

Всеки ден в 10.00 часа от днес, 1 април до 15 април в социалните мрежи ще се публикува снимка с описание на това, което предстои за деня, а в избран час следобед ще бъде излъчено и самото клипче. Някои от заниманията ще бъдат предавани на живо. На страниците си в социалните мрежи младежите очакват и вашите идеи и предложения.

За повече информация следете фейсбук страницата на Общинския младежки съвет – Шумен: https://www.facebook.com/omcshumen/ и профилът им в инстаграм: omcshumen. 

Програма на кампанията 

Спорт и здравословен начин на живот
Бетина Белчева – интензивна фитнес тренировка в домашни условия, рецепти за здравословно хранене
Есил Чернера – Зумба тренировка у дома
Калоян Стоянов – Народни танци (учене на хора у дома) 

Кино и Литература
Предложения за филми, които можем да гледаме със семейството (предложения за всички възрасти) 

Как можем да се забавляваме четейки? /Четене за здраве
Юриета Иванова – Приказки за деца / Прочети ми приказка
Оналайн литературно предизвикателство 

Изкуство
Ина Михайлова – урок по фотография
Люси Маринова, Моника Стефанова – рисуване и направи си сам 

Кулинарни рецепти
Предложения за вкусни и интересни рецепти, които можем да направим у дома Общинският младежки съвет в Шумен подкрепя предприетите от правителството и от Община Шумен мерки за борба с разпространението на COVID-19. Призоваваме ви – останете си у дома. За да сме здрави и утре отново да бъдем заедно.

Skip to content