Остава забраната за посещение на Шуменското плато

Днес се проведе работно съвещание на Общинския кризисен щаб във връзка с поставени въпроси от граждани, свързани с общинска заповед №РД-25-763 от 31 март 2020 г. На заседанието, свикано от кмета Любомир Христов, беше поканен и областният управител Стефан Желев. В него участваха още директорът на Регионалната здравна инспекция в Шумен д-р Пепа Калоянова и директорът на ОД на МВР Ялчън Расим. След обсъждане на различни предложения по повод придвижването по Шуменското плато и във връзка разпоредбите на Министерството на здравеопазването (заповед №РД-01-143/20.03.2020г) беше решено да останат в сила ограниченията за посещения в Природния парк. Текстът в заповедта по точка 2, в който е записано, че се преустановяват посещенията на гражданите на територията на „Шуменското плато“ не се променя.

По решение на кризисния щаб и със съвместните действия на служители от общината, ОД на МВР и РЗИ ще се засилят проверките за спазване на мерките за предотвратяване на разпространението на заразата с коронавируса.

По време на работното съвещание беше предложено да се направи промяна на текст в същата точка (2), който се отнася до централната пешеходна част. В допълнение и изменение на заповедта на кмета от 31 март 2020г. се уточнява, че се преустановяват посещенията на пешеходната алея със зелените площи по бул. „Славянски“. Текстът „Пешеходната зона на бул. „Славянски“ да се чете „Пешеходната алея на бул. „Славянски“ (градинки).

От общинската администрация апелират да не приспиваме бдителността си и чувството си за самосъхранение, да спазваме въведените правила и наложените ограничения, защото само така ще се погрижим за себе си, за близките си, за децата и възрастните.

Skip to content