Празнична програма в Шумен за Деня на независимостта

Община Шумен организира празнична програма за Деня на независисмостта с участието на ансамбъл „Странджа“, родолюбивите комитети „Крум Страшний“, „Кан Каран Крум Страшний“ и СНЦ „Жива история“.

На 22 септември, вторник, от 12.00 часа на открита сцена на площад „Кристал“ професионалният фолклорен ансамбъл „Странджа“ с гл. художествен ръководител Марио Егов ще изнесе празничен концерт. Входът за зрители е свободен.

Малко преди началото на концерта членове на родолюбивите комитети „Крум Страшний“, „Кан Каран Крум Страшний“ и СНЦ „Жива история“ ще се отправят на шествие, което ще тръгне от Военния клуб, ще премине по пешеходната зона на бул. „Слявянски“ и ще завърши на пл. „Кристал“. Там на откритата сцена ще бъде пресъздаден моментът, в който в Шумен е получена телеграма, че с манифест княз Фердинанд обявява независимостта на България и текстът ще бъде прочетен.

Концертът се организира от Община Шумен с финансовата подкрепа на Карлсберг България АД.

Във връзка с отбелязването на Деня на независисмостта в централната градска част се въвеждат временни промени в организацията на движение. На 22 септември, вторник, от 8.00 до 14.00 часа се спира движението на моторни превозни средства по ул. „Климент Охридски“ в участъка от бул. „Славянски“ до кръстовището с ул. „Цар Иван Александър“. Временната промяна в организацията на движение ще бъде обозначена с необходимата вертикална сигнализация.

Skip to content