„В приказната нощ“ – филмова музика с Градския духов оркестър

Концерт под надслов „В приказната нощ“ ще изнесе Градският духов оркестър „Михаил Биков“  с диригент Христо Атанасов на 29 януари, вторник, от 18:30 часа в концертната зала на народното читалище „Стилиян Чилингиров-1963“ на площад „Гривица“.

Шуменските музиканти ще изсвирят произведения от хитови заглавия на световното кино, като в програмата са включени емблематични със своята музика филми от композиторите Елтън Джон, Нино Рота, Джон Уилямс, Ханс Цимер, Алън Менкен и други.

За първи път Градският духов оркестър ще изнесе тематичен концерт изцяло с филмова музика. „Идеята за този концерт е провокирана от желанието на много приятели на Духовия оркестър да се потопят в красотата на старите ленти и любими мелодии от приказни анимации“, споделя преди концерта Христо Атанасов.

Тази инициатива е първи самостоятелен концерт на оркестъра в Концертната зала на читалището, която много скоро бе ремонтирана и частично обновена. Събитието се организира от Община Шумен и НЧ „Стилиян Чилингиров-1963“ и се финансира от Общинския фонд „Култура“. Входът е свободен.