15 групи от страната и чужбина ще свирят на фестивала „Шумен Рок“

От 14 до 16 юни в парк „Студентски“ ще се проведе третото издание на фестивала „Шумен Рок“. В него ще се включат общо 15 български и чуждестранни групи, като всяка вечер на сцената ще свирят по пет банди. Програмата на рок феста бе представена от организаторите от Сдружение „Рок Общество“ на брифинг днес. Фестивалът се провежда с финансовата подкрепа на Община Шумен.

„Надявам се и тази година фестивалът да се превърне в невероятно изживяване за любителите на рок музиката. Общината помага с 25 000 лв. за реализирането на третото издание на събитието“, съобщи Десислава Златева, началник на отдел „Култура, младежки дейности и спорт“ в администрацията.

Организаторите обещават феста да се превърне в празник на рок музиката, като ще има по нещо за всички възрасти. Специални гости на събитието ще бъдат групите Dark Blue Inc. и Saints ‘N’ Sinners. За първи път тази година ще има битка между български рок банди – „Battle of BG bands” в петък от 18.00 часа. За аплодисментите на публиката ще се борят групите Terravore, Enthronement, Revolutions Per Minute, The A.X.E Project, Headmaster. Програмата ще завърши с изпълнения на Черно фередже, обясниха представителите от Сдружение „Рок Общество“.

Входът за публиката е от страната на Шуменския университет. Оформени са и места за разполагане на палаткови лагери на територията на парка, както и паркоместа за зрителите с автомобили – на алеята от източната страна на студентския парк и на паркинга пред магазин Билла.

Вратите на парка отварят в 17.00 часа, а концертите започват в 18.00 часа и ще продължат до 23.00 часа. На сцената в събота ще се качат Бараби Блус Бенд, Стенли, Urban Grey, победителят от битката между българските групи и Dark Blue Inc. Във втората фестивална вечер ще участват СприМа, Lost Sensation, Day of Execution, Fat White Chiefs и Saints ‘N’ Sinners.

В първия ден от фестивала входът е свободен. За следващите два дни билети могат да се закупят в мрежата на Eventim. Еднодневният пропуск е на цена от 15 лв., а двудневният – 25 лв.