28 улици са изкърпени досега в Шумен

Ръчни кърпежи на повече от 560 кв.м. в различни участъци от уличната мрежа на града са извършени от началото на годината досега.

Работници от ОП „Строителство и благоустройство“ приключиха днес строителните дейности по ул. „Поп Андрей“, която се намира над пожарната служба. По още 27 улици в кварталите „Боян Българанов“, „Тракия“, „Добруджански“, в централната и в други части на града също са изкърпени участъци, които са били в лошо състояние.

Топлото време даде възможност запълването на дупки да започне  още през месец януари. Работи се както по основни, така и по второстепенни улици след направен оглед от служители на общината, припомнят от строителното предприятие. „Разрушените участъци се изрязват, продухват се, за да се премахнат замърсяванията, заливат се с емулсия и се запълват с топла асфалтова смес,“ обясни директорът на предприятието Недко Салабашев.

Ръчни кърпежи се извършват на участъци, за които не са предвидени мащабни ремонти. От началото на следващата седмица ще започнат кърпежите на входно-изходните артерии по бул. „Ришки проход“, бул. „Симеон Велики“ и от Пети километър към града.

 438 600 лева са предвидени в бюджета на ОП „Строителство и благоустройство“  за уличната мрежа през тази година, като в нея се включват още зимното поддържане и знаковото стопанство.

Skip to content