Кметът Любомир Христов се срещна с директори на училища

В навечерието на новата учебна година кметът на община Шумен Любомир Христов проведе среща с директорите на училища, детски градини и центрове за личностно развитие и извънучилищни звена в двора на Сребровата къща. Той благодари на всички за усърдната работа както по подготовката и организацията на учебния процес, така и по време на ремонтните работи през лятото. Кметът се обърна специално към учителите и директорите на учебните заведения, които понесоха през ваканцията тежестта на големите строителни дейности по проекта към оперативната програма „Региони в растеж“.

„Давам си сметка, че тези няколко месеца бяха голямо изпитание за вас. Иска ми се да вярвам обаче, че по време на учебната година неудобствата ще са по-малко и че ще направите всичко възможно да няма напрежение сред децата и родителите. Мисля, че трябва да сме доволни. Получихме повече от 13 млн. лева по ОП „Региони в растеж“ и направихме  основен ремонт на началното училище „Ил. Р. Блъсков“ и на училищата „Панайот Волов“, „Трайко Симеонов“ и „Васил Левски“. Едва ли в близките години общината би могла да си позволи да задели толкова много средства за цялостно обновяване на сградите и на учебната база.“

Той се обърна към директорите, а чрез тях и към учителите, родителите и учениците да се въоръжат с още малко търпение. Работата ще продължи и ще изисква още по-голяма отговорност, защото ще се извършва през учебната година и е изключително важно да не се допуснат инциденти.

Любомир Христов пожела на всички на добър час и успешна нова учебна година. В срещата участваха още заместник-кметовете Найден Косев, Татяна Костова, Росица Антонова, Боян Тодоров и началникът на регионалното управление на образованието Светлана Милева.

Skip to content