Авторска песен и видео създадоха деца  и младежи от Шумен

Деца и млади хора от вокално-театралната формация “Аврида” към Младежкия дом в Шумен направиха своя авторска песен Your love и видео към нея. „Различното от всички останали песни на българския пазар е, че тя е напълно тийнейджърска“, казва ръководителят на формацията Диана Колева. Музиката, текс тът, гласът и пианото са на 14-годишната Валя Димитрова. Идеята за видеото е на Петър Ванев (18 години), Катя Добрева ( 24 години) и Валя Димитрова.

Записът е направен с техника, която е закупена със средства, отпуснати от Община Шумен след участие в конкурс  през 2021 година за финансиране на младежки дейности. Проектът, с който формацията кандидатства в първата сесия на общината, е  със заглавие „Чуйте песента ми“ и е на стойност 2875 лв.

Аранжиментът на песента е направен на електрическо пиано, отново закупено със средства от Община Шумен. Те също са спечелени по проект  за финансиране на младежки дейности, но през 2020 година. Обработката и миксирането на звукозаписа  са дело на Камен Колев. Той е на 24 години и е бивш възпитаник на школите към Младежкия дом в Шумен.

„В ерата на новата популярна музика в България  има няколко тийнейджърски песни, при които младежите са просто изпълнители на песента, а всичко останало се прави от професионалисти“, казва Диана Колева.  По думите й в Шумен се утвърждава център, в който подрастващите могат да развият своите творчески умения в областта на композирането и аранжирането на музика, звукозапис и обработка на звука, видеозаснемане и видеомонтаж. Идеята е младите хора в града да създават и популяризират собствена  (авторска) музика .

Ето и линк към песента Your love : https://www.youtube.com/watch?v=OjjxO8PhWH0

Skip to content