Благодарност за дарителите

В навечерието на Деня на дарителя, 6 декември, 100 фирми, сдружения и граждани, помогнали при реализацията на значими обществени каузи в Шумен през 2020-та година, получиха (лично и по куриер) специални благодарствени писма и сертификати. От общинската администрация съобщават, че традиционното тържество за Деня на дарителя тази година няма да се проведе заради усложнената епидемична обстановка.

Дарителската дейност през 2020-та е свързана най-вече с преодоляване на кризата от пандемията с COVID-19. Материалните дарения и по-голямата част от получените финансови средства са използвани за техника, апаратура, медицинско оборудване и консумативи за многопрофилната болница в областния град, за социалните и учебни заведения в общината. До края на месец ноември от дарения в общинската администрация са получени 88 616 лв. Заедно с вноските по кампанията „Помогни сега“ паричните дарения до момента са на обща стойност над половин милион лева ( 515 746 лв.).

В благодарственото писмо от кмета на Шумен Любомир Христов се казва, че всеки от дарителите според възможностите си е изразил своята солидарност с обществото, за да се чувстват други хора по-добре, да живеят по-добре, да имат по-добри условия за работа, медицинска помощ и лечение, учене, спорт и творческо развитие. Дарените средства имат не само финансово измерение. „Те имат и високата морална стойност на хуманния жест, който показва силата на човешката съпричастност в тези нелеки дни за страната ни в условията на пандемия. С огромно уважение към стореното – БЛАГОДАРЯ!“

 

Skip to content