Благодарствени грамоти за Шумен

Кметът Любомир Христов получи благодарствена грамота от министъра на отбраната Красимир Каракачанов за активно участие и принос за издигане на авторитета на Българската армия. Заедно с него с грамоти бяха удостоени директорът на ОД на МВР – Шумен Ялчън Расим, ръководството на ОП ”Общински жилища и имоти” – Шумен и Никола Колев, ръководител на Родолюбивия комитет „Крум Страшний” – Шумен.

От името всички Любомир Христов благодари за оценката на военното министерство за начина, който беше проведена информационно-комуникационната кампания „Бъди войник“ в Шумен на 9 април миналата година. „Помагаме с ясното съзнание, че Българската армия заслужава нашето уважение. Радвам се, че нашият принос е оценен. Виждате и какъв голям интерес имаше от страна на младите хора“,  припомни кметът по време на церемонията.

Благодарствените грамоти бяха връчени от началника на Военното окръжие в Шумен подп. Георги Георгиев в зала 203 на общината. „Министерството на отбраната отчете като изключително успешна кампанията, която проведохме през миналата година. Шумен беше шестият град, който беше посетен и ние благодарим за предоставената възможност да направим кампанията по най-добрия начин“, каза подп. Георгиев.

Грамоти от началника на отбраната получиха още ръководители на творчески състави, директори на средни училища, представители  на бизнеса и Крисияна Николаева, ученичка от СУ”Сава Доброплодни”, която се включи в художествената програма на кампанията „Бъди войник“.

Сред отличените бяха директорът на професионалната гимназия по  икономика Бистра Вацова и Юлия Христова, директор на СУ  „В. Левски“. Юлия Христова сподели, че благодарение на доброто сътрудничество с Военното окръжие часовете по военно обучение, които се провеждат в нейното училище са сред най-интересните, а учениците ги посещават с желание.

Благодарствените грамоти се присъждат за активното участие и подкрепа в националната информационно-комуникационна кампания „Бъди войник“, която се проведе на 9 април 2019 г.