Честит първи учебен ден!

Кметът Любомир Христов поздрави учители, родители и ученици по случай началото на новата учебна година в община Шумен.

Скъпи учители и ученици, уважаеми родители,

Приемете моите най-сърдечни поздравления по случай началото на новата учебна година.

15 септември винаги е бил празник, който вдъхновява и дарява с надежда. Зная, че приятните емоции днес са смесени и с вълнението от предизвикателствата, пред които сме изправени. Сигурен съм обаче, че всички заедно – учители, родители и ученици ще направим завръщането на нашите деца в училище положително преживяване и ще им помогнем да усетят удоволствието от ученето.

Скъпи ученици, бъдете устремени и мотивирани, любопитни, смели в мечтите си и удовлетворени от резултатите, които постигате. През тази година вашето училище ще бъде по-различно и от вас ще се изисква повече отговорност, самостоятелност и дисциплина. Доверете се на вашите учители, уважавайте техния труд, учете се така, че всички ние да се гордеем с вас.

Скъпи първокласници, днес за първи път ще прекрачите прага на вашето училище. За първи път ще чуете училищния звънец, с който ще започне дългият път на вашето образование. Тук ще срещнете любимия учител, най-добрите приятели и завинаги ще обикнете и ще запомните това място.

Уважаеми учители, продължавайте да вдъхновявате вашите ученици и да правите училището по-интересно за младите хора. Давайте им стимул да се стремят към нови знания, които ще ги направят по-уверени в себе си. Обичайте професията си и се радвайте на успехите на своите ученици.

Уважаеми родители, насърчавайте децата си, помагайте им да се справят в училище и подкрепяйте усилията на техните учители.

Желая на всички успешна нова учебна година.

На добър час!

Skip to content